NHO-konferanse med en serie anskaffelses-godbiter

Anbud365: NHO-konferanse med en serie anskaffelses-godbiterPå NHOs anskaffelseskonferanse skal leder av Anskaffelsesutvalget, professor Halvard Haukeland Fredriksen (t.h.) foredra om utvalgets to delinnstillinger. De to er grunnlaget for det videre arbeidet med å utvikle en nye anskaffelseslov som næringsminister Jan Christian Vestre har ansvaret for. Statsråden er også blant foredragsholderne på konferansen. Bildet er fra da utvalgs delinnstilling nr. 1 ble fremlagt sist høst (foto: NFD).

Skriv ut artikkelen

30. mai er det klart for NHOs årlige anskaffelseskonferanse. Også i år byr konferansen på en rekke aktuelle temaer: De to delutredningene fra Anskaffelsesutvalget med forslag til ny anskaffelseslov, beredskap, KI (kunstig intelligens) i offentlige anskaffelser og korrupsjon er stikkord for noen.

NHO-konferansen arrangeres i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo under vignetten «Fremtidens offentlige anskaffelser». Med næringsminister Jan Christian Vestre i spissen får deltakerne på konferansen et rikholdig program med 17 foredrag og en samtale. Sistnevnte er mellom fire om grønne anskaffelser: Tobias Løkken Amundsen, rådgiver/jurist, DFØ, Silje Buxrud, jurist, Statens Vegvesen, Øystein Sætrang, Innkjøpsleder, Hedmark kommune og Sigmund Aandstad, adm.dir. Pipelife.

Anskaffelsesutvalget

Anskaffelsesutvalget la fram sin første delutredning sist høst, i begynnelsen av mai kommer den andre. Den skal bl.a. dreie seg om erstatning, avvisning, beredskap og lokale og regionale aktører. På konferansen skal utvalgets leder, professor Halvard Haukeland Fredriksen, ta for seg utredningene.

To andre medlemmer av utvalget skal også i ilden: Svein Terje Tveit, advokat og partner, Arntzen de Besche, om «uten virkning»-sanksjonen, og Beatrice Dankertsen Hennyng, advokat i KS om hvordan man kan redusere risikoen for klager. Advokat og partner Espen Bakken, Simonsen Vogt Wiig, skal kommentere lovforslaget.

Økokrim og anti-korrupsjon

Økokrimsjef pål Lønseth er på plass under konferansedelen med overskriften «Trussel, korrupsjon og infiltrasjon», der også Espen D. Nicolaysen, seksjonsleder samfunnsansvar, Oslo Kommune, skal bidra om Oslos grep i kampen mot korrupsjon. «Varslingsklokkene ringer for offentlig korrupsjon i Sverige» er tema for Ellen Hausel Heldahl, som er juridisk anskaffelsesekspert i Svenskt Näringsliv, NHOs svenske søsterorganisasjon.

Marius Langseth, høyskolelektor ved Høyskolen i Kristiania tar for seg datadrevne offentlige anskaffelser, mens Sigurd Glomstad, som er innovasjonspådriver Nord-Norge i Leverandørutviklingsprogrammet (LUP), gir konferanse-deltakerne en innføring i dialog som forutsetning for innovasjon og nyskaping.

Innsyn, KI og beredskap

Innsyn – dagens utfordringer og morgendagens muligheter, er Johanne Førde, senioradvokat i Schjødt, invitert til å foredra om, mens Kjetil Istad, nå daglig leder i Sourcemagnet, bidrar med råd og synspunkter på praktisk bruk av kunstig intelligens i kontraktsoppfølging. Under KI-delen av konferansen fins også Eirik Andreassen, leder teknologi og nettverk i Digital Norway med «Kompetanse for effektiv bruk av KI».

I beredskapsbolken er det hele tre foredrag:

  • “Anskaffelser til Forsvaret og bedriftenes rolle for militær beredskap” ved Frode Bjerkås, seniorrådgiver FLO Stab og Bjørn-Andre Jorang, avdelingssjef, juridisk avdeling FLO Strategiske anskaffelser 
  • “Matsikkerhet som beredskap” ved Elisabeth Morthen, admin.dir, Gartnerhallen, og
  • “Maritim beredskap” ved Sidsel Sæterøy, CEO, Norseye AS

Bli den første til å kommentere på "NHO-konferanse med en serie anskaffelses-godbiter"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.