Offentlige anskaffelser: Stort og smått 11. august

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 11. august– Vi har en relativt stabil deltakelse fra firma uten fast tilknytning til Norge, men det er ingen økende trend, sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin, som har ansvar for byggherreområdet i Vegdirektoratet til vegnett.no (foto: Statens vegvesen).

Skriv ut artikkelen

Andelen vegvesen-kontrakter til utenlandske entreprenører i Norge hadde et oppsving i fjor. Difi frister modige kommuner og etater til skissekonkurranse om innovasjonspartnerskap, og Sykehusinnkjøp HF har 1000 anskaffelser på sin anskaffelsesplan. Skien kommune forbereder konkurranse med sikte på å digitalisere tjenester. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Viktige datoer å merke seg

  • Anskaffelseskonferansen til Difi 23. november i Oslo. Nærmere info om program og påmelding kommer.

KS med anskaffelseseminar

KS Advokatene og KS Innkjøpsforum inviterer til sitt årlige KS Anskaffelseseminar 6.-7. september. Blant temaene er ESPD, Stavangers innovasjonspartnerskap, kategoristyring og seriøsitetsbestemmelser. Seminaret er for kommuner og fylkeskommuner.

Konkurranse om digitale tjenester

Skien kommune leverer i dag mange tjenester som i liten grad er digitalisert, og ser at flere av disse kan ha et høyt gevinstpotensial ved at tjenesten digitaliseres. I 2018 planlegger kommunen derfor å utlyse konkurranse for bistand og utvikling av nye, og eksisterende tjenester som det vil være hensiktsmessig å automatisere.

Opptur for utenlandske entreprenører

Utenlandske entreprenørers andel av Vegvesenets kontrakter hadde et oppsving i fjor sammenliknet med året før, melder vegnett.no. Men over tid holder deltakelsen seg på et relativt beskjedent nivå. En sjettedel av Vegvesenet utbyggingskontrakter med en samlet verdi på 2,4 milliarder kroner gikk til utenlandske entreprenører i 2016.

Skissekonkurranse om innovasjonspartnerskap

Difi søker modige og ambisiøse norske kommuner og etater som er på jakt etter helt nye løsninger. Fristen for å sende inn prosjektskisser er 21. august i år.

Pilot på effektivisering gjennom anskaffelser?

Difi jakter pilot på en ny metodikk for effektivisering gjennom anskaffelser. Piloten vil få rådgivning fra Difi til innkjøpsanalyser og hvordan du gjennomfører prosessene i virksomheten din. Interesserte må melde seg innen 20. august i år.

1000 anskaffelser på planen

Sykehusinnkjøp HF har over 1000 anskaffelser på anskaffelsesplanen, og: – Det er klart at dette er det viktigste vi kan levere på. Det er her vi leverer på de forventningene som er knyttet til oss sett fra helseforetakenes ståsted, skriver adm.dir. i Sykehusinnkjøp HF, Kjetil M. Istad på sin blogg.

Miljøløsning var utslagsgivende

Velferdsetaten i Oslo kommune gjorde nylig anskaffelse av nye transporttjenester til kommunens TT-brukere. Den omfattet i alt 280 000 turer i året. De beste løsningene på miljø, viste seg å være utslagsgivende for hvem som vant konkurransen, fremgår det av nyhetsbrevet fra Oslo kommunes utviklings- og kompetanseetat.

Velger konkurransepreget dialog på E16

Byggingen av ny E16 mellom Eggemoen og Olum er ventet å starte opp i 2018. Arbeidene er tenkt utført som totalentrepriser med forutgående prekvalifisering og konkurransepreget dialog som anskaffelsesform, ifølge vegvesen.no.

Veiledning om kjøp av skytjenester

Difis veiledning om kjøp av skytjenester er nå oppdatert med nytt og utvidet innhold.

En riksrevisjon er heller ikke ufeilbarlig

Riksrevisionen i Sverige får kritikk for direkteanskaffelser over EU/EØS-terskelverdiene. Det fremgår av en fersk gransking på oppdrag av Riksrevisionen selv. Strukturert og systematisk oppfølging av anskaffelser blir også etterlyst i granskingen.

Bedre anbudsdokumenter, flere tilbydere

For å få flere leverandører med i offentlige anskaffelser kreves det bedre anbudsdokumenter, men også en omstilling til mer strategiske anskaffelser. Fokus må være på målene og sammenhengende strukturer i det offentlige, lyder det fra Svenskt Näringsliv, som jobber med å fremme funksjonskrav i stedet for spesifikasjonskrav.

Krever all offentlig IT konkurranseutsatt

Regjeringen bør konkurranseutsette alle offentlige IT-oppgaver. Det gjelder også Statens IT, som er den danske regjeringens interne IT-driftsorganisasjon. Det er budskapet fra Dansk Industris bransjefelleskap DI Digital. Hensikten med utspillet er at forslagene skal kunne inngå i den danske regjeringens videre arbeid med statens it-strategi.

Ny runde med toganbud i Danmark

Den gjeldende kontrakten med selskapet Arriva om togtrafikken i Midt- og Vestjylland utløper i desember 2020. Av en avtale med partiene i Folketinget fremgår det at de åtte togstrekningene dette omfatter, på nytt skal ut på anbud fra desember 2020. Det er tale om en avtaleperiode på åtte år med opsjon på ytterligere to år.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 11. august"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.