Kompetansestøtte (V): Standardisering og miljøkrav

Anbud365: Kompetansestøtte (V) Standardisering og miljøkravVed å delta i utviklingen av standarder, har virksomheter mulighet til å ikke bare imøtekomme de kravene til bærekraft som kommer, men også være med på utviklingen av kravene og de metodene som blir valgt, understreker artikkelforfatteren (foto: Nicolas Tourrenc).

Skriv ut artikkelen

Av Sofie Ivara Nicolaissen, leder markedsutvikling byggteknikk og kontrakter, Standard Norge

Standard Norge skal i løpet av kommende år starte opp et standardiseringsprosjekt for miljøkrav i offentlige anskaffelser. En slik standard vil være et godt supplement til allerede eksisterende regelverk og veiledere fra det offentlige, og bidra til å imøtekomme eventuelle behov som bransjen identifiserer.

I en verden hvor miljømessige og sosiale krav stadig blir mer fremtredende i offentlige og private anskaffelser, er det nødvendig for virksomheter å ha gode og tydelige metoder og verktøy. Standard Norge bidrar til at disse verktøyene og metodene blir utviklet. Som norsk standardiseringsorganisasjon og medlem av CEN, den europeiske standardiseringsorganisasjonen og den internasjonale standardiseringsorganisasjonen, ISO, har vi over 4000 norske eksperter som arbeider for å utvikle det som er beste praksis på sine fagområder.

En av våre oppgaver er å sikre at norske eksperter deltar aktivt i utformingen av standarder som understøtter en bærekraftig og ansvarlig forretningspraksis.  Gjennom et bredt spekter av standarder, som NS-ISO 14000-serien for miljøledelse og NS-ISO 20400 for bærekraftige innkjøp, tilbyr vi veiledning og rammeverk som støtter organisasjoner i arbeidet med å integrere bærekraftige prinsipper i sine anskaffelsesstrategier og -prosesser. En del av dette arbeidet inkluderer å utforme standarder rundt miljødeklarasjoner og bærekraftige byggevarer, noe som er avgjørende for byggebransjen, som er Norges største fastlandsnæring, med stort potensiale for bærekraftig drift.

Ved å delta i utviklingen av standarder, har virksomheter mulighet til å ikke bare imøtekomme de kravene til bærekraft som kommer, men også være med på utviklingen av kravene og de metodene som blir valgt. Dette arbeidet er avgjørende for at norske virksomheter kan opprettholde sin konkurransekraft og ansvarlighet på den internasjonale arenaen. For de som ønsker å delta i dette arbeidet, tilbyr Standard Norge en plattform for innflytelse og førstehånds innsikt i fremtidige standarder som vil forme markedet.

Jeg oppfordrer alle aktører som er interessert i å delta inn i dette arbeidet til å ta kontakt på sin@standard.no eller info@standard.no.

=====

I denne serien vil også disse presentere seg:
Miljømerking Norge/Svanemerket
Factlines
Etisk handel Norge
Miljøfyrtårn

Bli den første til å kommentere på "Kompetansestøtte (V): Standardisering og miljøkrav"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.