KS: Positivt at dagens terskelverdi anbefales videreført

Anbud365: Positivt at dagens terskelverdi anbefales videreførtAnbefalingene i rapporten med terskelverdi-evalueringen er godt i overenstemmelse med KS sine vurderinger basert på våre medlemmers erfaringer fra den praktiske innkjøpshverdagen og anvendelsen av anskaffelsesregelverket, ifølge Kristine Vigander i KS Advokatene.

Skriv ut artikkelen

Vår oppfatning er at det kommunale innkjøps-Norge kan leve godt med gjeldende nasjonal terskelverdi og det handlingsrommet for utøvelse av anskaffelsesfaglig vurderinger som ligger i dette, slår Kristine Vigander, KS Advokatene, fast i en kommentar til Anbud365.

I den nylig fremlagte rapporten fra Oslo Economics anbefales at regjeringen beholder dagens nasjonale terskelverdi og ikke innfører en forenklet kunngjøringsplikt, eller fjerner den nasjonale terskelverdien.

Til Anbud365 sier Vigander at KS har tidligere tatt til orde for at den nasjonale terskelverdien ikke bør senkes og at det ikke bør innføres en forenklet kunngjøringsplikt.

Funn i tidligere undersøkelser KS har fått uført, viser at transaksjonskostnadene ved gjennomføring av kunngjøringspliktige anskaffelser er høye – også dette er påpekt og underbygget i rapporten fra Oslo Economics, fremholder hun, og:

Frivillig, forenklet kunngjøring

– Rapporten underbygger også det faktum at kommunene i stor grad benytter seg av frivillig forenklet kunngjøring for de største del I-anskaffelsene når de finner dette hensiktsmessig.

– Anbefalingene i rapporten er således godt i overenstemmelse med KS sine vurderinger basert på våre medlemmers erfaringer fra den praktiske innkjøpshverdagen og anvendelsen av anskaffelsesregelverket, slår hun fast.

Vigander påpeker at selv om rapporten antyder at den optimale terskelverdien sannsynligvis ligger noe høyere enn dagens nivå, er vår oppfatning at det kommunale innkjøps-Norge kan leve godt med gjeldende nasjonal terskelverdi og det handlingsrommet for utøvelse av anskaffelsesfaglig vurderinger som ligger i dette.

Bli den første til å kommentere på "KS: Positivt at dagens terskelverdi anbefales videreført"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.