Offentlige anskaffelser: Stort og smått 15. november

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 15. novemberRådgivende Ingeniørers Forening (RIF) og Arkitektbedriftene i Norge (AiN) lanserer i disse dager en samspillsveiledning som også inneholder også forslag til to ulike kontrakter som kan benyttes. På bildet: Liv Kari Skudal Hansteen, adm. direktør i RIF og Egil Skavang, adm. direktør i Arkitektbedriftene.

Skriv ut artikkelen

Regjeringen er i ferd med å sette i gang arbeidet med de første av de 35 tiltakene i stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser. Oslo kommune inviterer til dialogkonferanse om samfunnshensyn, og Difi inviterer til innspill til en handlingsplan for grønne og innovative anskaffelser. Tromsø kommune får skrape av revisjonen for mangelfull regeletterlevelse, Island har arrangert innovasjonsturnering for å fremme innovative anskaffelser, og snart skald et drysse millioner til førkommersielle anskaffelser. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Penger til førkommersielle anskaffelser

Fristen for å søke om midler til før-kommersielle anskaffelser fra Forskningsrådet løper ut 20. november. En måned senere får vi vite hvem som får midler. 16 offentlige virksomheter er med i kampen, hvorav sju i et konsortium, melder innovativeanskaffelser.no.

Ny byggeprosess på anskaffelser.no

Difi har lansert ny veiledning for BAE-anskaffelser basert på Bygg21s fasenorm på anskaffelser.no. Målet er en mer fleksibel og bedre beskrivelse av prosessen for anskaffelser av bygg eller anlegg med flere kjente bransjebegreper. Den nye veiledningen er blant annet bedre tilpasset ulike valg av gjennomføringsmodell. 

Dialogkonferanse om samfunnsansvar i Oslo

Oslo kommune inviterer leverandørmarkedet til dialogkonferanse med tema samfunnsansvar i kommunens samkjøpsavtaler. Her presenteres bl.a. politiske føringer for hvordan dette vil/kan treffe anskaffelsene på samkjøpsområdet i 2020. Påmeldingsfristen er 19.november, og konferansen gjennomføres 26. november.

Kjøreregel-arbeid snart i gang

Nærings- og fiskeridepartementet har satt i gang forberedelsene til arbeidet med felles kjøreregler for offentlige anskaffelser. Invitasjon er sendt ut i disse dager. Slike kjøreregler er ett av tiltakene i stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser. Første møtet i dette arbeidet skal foregå 28.november.

Handlingsplan for grønne og innovative anskaffelser

Som et ledd i oppstart av arbeidet med handlingsplanen for økt andel grønne og innovative anskaffelser inviterer Difi til innspillmøte 2. desember. Der kan du gi innspill. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen åpner møtet.

Lanserer samspillsveileding

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) og Arkitektbedriftene i Norge (AiN) lanserer i disse dager en samspillsveiledning. Formålet med veiledningen er å beskrive forskjellige varianter av samspillskontrakter, med fordeler og ulemper. Veiledningen er gratis tilgjengelig på hjemmesidene til både RIF og Arkitektbedriftene.

Innovasjonspartnerskap har valgt partner

Sykehuset Østfold er det første norske sykehuset som inngår et innovasjonspartnerskap med en privat aktør. Diffia vant fram i knallhard konkurranse med mange andre leverandører, ifølge innovativeanskaffelser.no.

Miljøtvist i Stortingets anbudsrunde

Avfallsselskapet Ragn-Sells syns det er uheldig hvordan Stortingets administrasjon utformet miljøkravene i anbudskonkurransen for avfallshåndtering på Stortinget. Og lot være å delta. Stortinget er uenig, og oppfordrer selskapet likevel til å delta, skriver avfallsbransjen.no.

Nye kontrakter for sikkerhetskontroll på flyplasser

Etter en anbudsprosess og forhandlinger med tilbyderne har Avinor nå valgt leverandører til sikkerhetskontroll-tjenester for samtlige lufthavner unntatt Oslo lufthavn, som ikke omfattes av denne kontrakten. Avtalenes varighet er på fem år med mulighet for fornyelse inntil tre år. Oppstart for ny kontraktsperiode er 1. mars 2020.

I liten grad fulgt regelverket …

Revisjonsrapport konkluderer med at Tromsø kommune i liten grad har overholdt regelverket for offentlige anskaffelser og heller ikke evaluerer egne kjøp av konsulenttjenester, ifølge iTromsø.

Gevinst-beregning ved sysselsettingskrav

Den samfunnsmessige gevinsten ved å stille sysselsettingskrav er stor. Det viser en ny beregningsmodell som svenske Upphandlingsmyndigheten har lansert. Den kan brukes til å regne ut effekten for hvert individ som får sysselsetting gjennom en offentlig kontrakt, heter det.

Dansk konkurranseutsetting stoppes

I Danmark blir det nå satt en stopper for en planlagt konkurranseutsetting. Det gjelder en større del av Naturstyrelsens skogsarbeid frem mot 2021. Konkurranseutsettingen ville bety at ca. 30 skogsarbeidere sammen med deres oppgaver måtte skifte arbeidsgiver til en privat entreprenør. Det er miljøministeren som har grepet inn.

Veien frem er verdibaserte innkjøp

Verdibaserte innkjøp av medisinsk utstyr og løsninger er veien frem for å sikre merverdi og kvalitet for pasientene, skriver representanter fra Danske Regioner, DI, Medicoindustrien og Dansk Erhverv. Det offentlig-private Partnerskab FOVIS – Forum for Værdibaserede Indkøb på Sundhedsområdet – styrker nettopp det, heter det.

Innovasjonsturnering på Island

Island har for første gang gjennomført en offentlig innovasjonsturnering. Tilsammen 250 mikro-møter fant sted. Møtene var “matchmaking» hvor partene skrev inn profilen sin på en nettside og deretter kunne booke møte med interesserte. Målet var å fremme innovasjon i offentlige anskaffelser i samarbeid med private selskaper.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 15. november"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.