Offentlige anskaffelser: Stort og smått 27. januar

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 27. januarNye Veier As har bedt myndighetene om å stramme opp og klargjøre regelverket som trådte i kraft 1. januar 2017, sier adm. dir. Ingrid Dahl Hovland i selskapet.

Skriv ut artikkelen

Stillingen som direktør for Statens innkjøpssenter er lyst ut på nytt, og adm. dir. i Nye Veier AS, Ingrid Dahl Hovland, ber om klargjøring av det nye anskaffelsesregelverket. Interessen for kategorisering kommer sterkt i Sverige, og forslaget om et nasjonalt senter for innkjøpskompetanse får støtte her hjemme.  Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Ny runde om innkjøpssenter–direktør

Stillingen som direktør for Statens innkjøpssenter er utlyst på nytt, denne gangen med søknadsfrist 1. februar. Ved forrige utlysning hadde 34 meldt sin interesse for å overta en av det som er det offentlige innkjøps–Norges viktigste stillinger.

Må klargjøre regelverket

– Vi har bedt myndighetene om å stramme opp og klargjøre regelverket som trådte i kraft 1. januar 2017, sier adm. dir. Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier AS, ifølge bygg.no. Hun ønsker spesielt en klargjøring på hva regelverket sier om hva som skal til for å avvise en tilbyder.

Styrk den offentlige innkjøpskompetansen

EL og IT Forbundet støtter forslaget om å opprette et nasjonalt senter for innkjøpskompetanse.  Det fremgår av deres kommentar til det regjeringsoppnevnte ekspertutvalgets innstilling om grønn konkurransekraft.

På ikke–diskriminerende vilkår

Virke mener at flere offentlige oppgaver burde løses av private, men når det offentlige tilbyr tjenester i kommersielle markeder må det som et minimum skje på ikke-diskriminerende vilkår.

Nei til plikt til konkurranseutsetting

Også KS Bedrift er opptatt av konkurransevilkår for private og offentlige aktører. Bl.a. krever de at tjenester i kommunen må kunne utføres i egen regi. Det kan ikke være en plikt til konkurranseutsetting, heter det, og: Dagens handlingsrom innenfor reglene om utvidet egenregi må sikres og bevares.

Arkitekturkonkurranse om sykkelhoteller

FutureBuilt-kommunene Oslo og Bærum satser tungt på sykkel og lanserer nå åpen plan- og designkonkurranse om sykkelhoteller – Sykkelhotellene kommer! Sykkelprosjektet har bl.a. som ambisjon å etablere minimum ett nytt sykkelhotell per år i regi av Oslo kommune fra og med 2017.

Digitale løsninger for kollektivtrafikk …

Sør-Trøndelag fylkeskommune og Nasjonalt program for leverandørutvikling inviterer til dialog med markedet for å utvikle nye digitale løsninger for et mer helhetlig kollektivtilbud i Trøndelag.

… og i barnevernet

På en dialogkonferanse i Oslo 8. februar er temaet nye konsepter for digitale løsninger til barneverntjenesten i kommuner og stat. Bak står Trondheim, Oslo, Bærum, Asker, Kristiansand og Stavanger kommuner, samt KS (Kommunenes organisasjon) og Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet).

Første nasjonale avtaler for forstøvere

For første gang har norske sykehus inngått en nasjonal innkjøpsavtale for forstøvere, melder Sykehusinnkjøp. Aga AS er nå tildelt avtalen for stasjonære forstøvere, mens Philips Norge AS har fått avtalen for bærbare forstøvere. Avtalene har en verdi på opp mot åtte millioner i året.

Kategoristyring kommer sterkt

Mye å vinne på kategorisert innkjøpsarbeid. Ifølge svenske Inköpsbarometerns ferske undersøkelse gir metoden både bedre styring på innkjøpene og økonomiske besparelser. 86 % svarer i undersøkelsen at de benytter kategoristyrt innkjøp. Aller vanligst er det i virksomheter med et innkjøpsvolum på mer enn en mrd., skriver inkopsradet.se.

Vil redusere antall klager

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) vil redusere antall klager i offentlige anskaffelser, som Sverige har flere av enn de fleste i Europa, skriver upphandling24.se. Derfor forberedes nå en ny utredning. Regeringskansliet klargjør nå hvilke spørsmål som bør utredes og i hvilken form utredningen skal foregå.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 27. januar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.