Offentlige anskaffelser: Stort og smått 11. mars

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 11. marsStockholms stad har vedtatt nytt anskaffelsesprogram - de vil fra «laveste pris» til skjerpet krav til kvalitet, arbeidsvilkår og miljø.

Skriv ut artikkelen

I april har KSI årssamling, i mai kommer NHOs anskaffelseskonferanse. Kristiansand kommune er i EFTA–søkelys, og Bergen kommune rapporterer om sterk vekst i bestillinger via e–handel. Om dette og mye annet kan du lese nedenfor.

KSI Årssamling 20.-21. april

KSI har sin årssamling i Fredrikstad i år, i dagene 20.-21. april. Gjennom årssamlingen ønsker KSI å tydeliggjøre kommunale innkjøperes unike posisjon i arbeidet med å skape fremtidsrettede og bærekraftige tjenester for innbyggerne og et konkurransedyktig næringsliv.  Med forenklinger i regelverket ligger mye til rette for at den enkelte innkjøpsenhet kan ta i bruk det store mulighetsrommet som finnes innenfor offentlige anskaffelser, heter det.

NHOs anskaffelseskonferanse 11. mai

NHO arrangerer sin anskaffelseskonferanse i år 11. mai i Næringslivets Hus på Majorstuen i Oslo. Hovedtemaene i år vil være kompetanse, seriøsitet og innovasjon. Konferansen retter seg mot innkjøpere, leverandører, advokater og alle andre med interesse for offentlige anskaffelser. Påmelding skjer her.

Kristiansand i EFTA–søkelys

EFTAs overvåkingsorgan er bekymret for om Kristiansand kommune kan ha brutt EØS–regler om offentlige anskaffelser. Det gjelder tildeling av en kontrakt for bygging og drift av et underjordisk parkeringshus. Etter overvåkingsorganets oppfatning har kommunen feilaktig betegnet den offentlige kontrakten som en tjenestekonsesjon. Dermed, heter det, har anbudsprosedyren ikke vært i tråd med regelverket som gjelder for slike prosjekter.

Bestillinger på e–handel opp 69 pst.

Siden 2012 har Bergen kommune hatt en økning i antall bestillinger på e-handel på 69 %, og i 2015 passerte kommunen over 50.000 ordrer. I samme periode hadde de en nedgang på antall bestillinger hos e-handelsleverandører via andre kanaler på 33 %. Den positive økningen skyldes både at flere leverandører og avtaler er tilgjengelig på e-handel, og at flere og flere opplever hvor enkelt det er å bestille.

Konkurranse om avisdistribusjon

Samferdselsdepartementet har kunngjort konkurranse om distribusjon av aviser i abonnement på lørdager, i områder hvor det i dag ikke er et avisbudnett. Tilbudsfristen er 27. april i år. 85 prosent av Norge er dekket av et avisbudnett. For å sikre distribusjon av aviser på lørdager i hele landet, vil Samferdselsdepartementet foreta et kjøp av avisdistribusjon for de resterende 15 prosentene av landet.

Svenskene blir forsinket

Arbeidet med den reviderte svenske anskaffelseslovgivningen blir forsinket. Riksdagen får proposisjonen først i juni i år, melder Arbets- och näringsministeriet. Fristen som EU satte for innføring av de nye direktivene i nasjonale regelverk løper ut 17. april. Ettersom det nye, nasjonale regelverket ikke gjelder fra 18. april, kan en del av bestemmelsene i direktivene likevel tre i kraft. Det følger av prinsippet om direkte rettsvirkning.

Stockholm: Mindre «laveste pris»

Stockholms stad har vedtatt nytt anskaffelsesprogram. Den bærende tanken i det nye programmet er å styre anskaffelsene fra «laveste pris» til skjerpet krav til kvalitet, arbeidsvilkår og miljø. Et eksempel er en anskaffelse med krav til arbeidsmuligheter for unge voksne i området. 14 arbeidsløse ungdommer fikk jobb i prosjektet som gjaldt renovering og sanering av en skole.

Felles europeisk egenerklæring for tilbydere

EU-kommisjonen har vedtatt en felles egenerklæring for tilbydere til offentlige kontrakter, et European Single Procurement Document (ESPD). Målet er å redusere administrative kostnader for selskaper som legger inn tilbud på en offentlig kontrakt.

 

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 11. mars"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.