Dette er vårens mest leste på Anbud365 2022

Anbud365:Anbud365-kommentatorene (III): Anbefaler god markedsdialog i forkant- Vår erfaring, fra leverandørsiden og oppdragsgiversiden, er at klager fremsatt av advokater kan bidra til en mer hensiktsmessig gjennomføring av anskaffelsen og tilrettelegge for korrigering av eventuelle feil, før det er for sent, understreker Anbud365-kommentatorene partner Wenche Sædal (t.h.) og advokat Åse Rieber-Mohn, begge Thommessen.

Skriv ut artikkelen

Vårens mest leste artikkel på Anbud365 er «Ny avgjørelse fra Kofa åpner for at vesentlige avvik kan forhandles bort». Den er ført i pennen av Wenche Sædal, partner og Åse Rieber-Mohn, fast advokat – begge i Thommessen. Hele 14 av de 25 mest leste i vårsemesteret er innsendte artikler. To av bidragene på listen er fra tidligere år – Utkast til veiledning om evalueringsmodeller fra Direktoratet for forvalting og økonomistyring (DFØ) og en artikkel fra oktober 2017 skrevet av Terje Stepaschko, Oslobygg KF om direkteanskaffelser. Reportasjen om Rælingen kommune som satte i gang uten å snakke med innkjøpsavdelingen kilte seg inn mellom artiklene, sikret seg en plass blant topp 10 og var den mest leste blant reportasjene.

Når denne artikkelen publiseres, er mer enn 4400 artikler publisert her på Anbud365 i nettavisens snaut 6 ½ årige historie. Av disse 433 i vårsemesteret i år, frem til og med 30.juni.

Listen nedenfor viser hvilke artikler som er de 25 mest leste hos oss i årets vårmesteret, målt etter antall sidevisninger. Der intet årstall er nevnt, stammer artiklene fra i år.

Vi har utelatt noen artikler og menypunktene på de sorte båndene på forsiden av anbud365.no. Blant de sistnevnte er imidlertid Simonsen Vogt Wiigs «Nytt og nyttig fra anskaffelsesretten» verd å nevne. Denne «skattkisten» er så populær at den ville plasserte seg på listen. Anskaffelsespodden fra samme firma er å finne rett utenfor de 25 mest leste, der ligger også den mest populære utgaven av Anskaffelseskaffe fra Wikborg Rein.

Andre utelatte

Heller ikke artikkelen med de 25 mest leste artiklene høsten 2021 er verdiget en plass på listen, selv om oppslutningen om den hadde kvalifisert til en plass høyt oppe.

Også artikler knyttet til våre webinarer og Anbud365-dagen 16. juni er utlatt, men en av artiklene knyttet til Anbud365-dagen, til seminaret om avvisningsbestemmelsene – en praktisk tilnærming (Wikborg Rein) og til seminaret om anskaffelser i en krisetid (Grette) ville ha fått plass på topp 25-listen.

Fire med to artikler hver

Wenche Sædal, Thommessen, Alf Amund Gulsvik og Peter Aadland – begge Kluge Advokatfirma og avdelingsleder juridisk og anskaffelser Terje Stepaschko, Oslobygg KF, er alle fire representert med to artikler hver. Stepaschko til og med med en artikkel publisert tilbake i 2017, en artikkel som stadig er med på listene våre over de 25 mest leste. Hans nye artikkel, av 28. april, føk rett inn på 2. plass over vårens mest leste – og den har skapt debatt og såpass interesse at tilsvaret er å finne på listen som vårens 8. mest leste. Det er en viktig debatt! Og han er med på så å si hver «25 mest leste»-liste vi lager. Ingen tvil om at det Stepaschko skriver, treffer våre lesere hjemme. Det samme kan utvilsomt også sies om Gulsvik, som fyke rinn på listen over de meste leste artiklene med alt han bidrar med.

Her er listen:

1. Ny avgjørelse fra Kofa åpner for at vesentlige avvik kan forhandles bort
Av Wenche Sædal, partner og Åse Rieber-Mohn, fast advokat – begge i Thommessen (Publisert 28.mars)

2. Det lønner seg å lyve i offentlige anbudskonkurranser
Av avdelingsleder juridisk og anskaffelser Terje Stepaschko, Oslobygg KF (Publisert 28.april)

3. Nå er nye EØS-terskelverdier på plass og trådt i kraft (Publisert 24.mars)

4. Hvordan kan miljø bruke som tildelingskriterium
Av Vilde Bjanesøy (Senior Consulent, Supply Chain & Network Operations, Deloitte) og Sara K. Grongstad (Manager og Sourcing & Procurement lead, Supply Chain & Network Operations, Deloitte) (Publisert 7.mars)

5. Kvalifikasjoner til besvær
Av Wenche Sædal og Svein Aage Valen – begge partnere i Advokatfirmaet Thommessen (Publisert 23.mars)

6. Synlige feil i konkurransegrunnlaget må påklages før tilbudsfrist, sier Högsta förvaltningsdomstolen.
Av assosiert partner Alf Amund Gulsvik, Kluge Advokatfirma (Publisert 16. februar)

7. Har advokatfirmaer solgt sine tjenester under falskt flagg
Av Trygve Harlem Losnedahl, stipendiat, Senter for Europarett, Universitet i Oslo (Publisert 24.februar)

8. Nei, det lønner seg ikke å lyve i offentlige anskaffelser
Av Åshild Eikenes Sjøli og Øyvind Vavik – begge Advansia, og  Morten Riise, Afry (Publisert 4.mai)

9. Om forlengelse av kontrakter retter anskaffelsesregelverket
Av Peter Aadland, advokatfullmektig, CMS Kluge Advokatfirma AS (Publisert 2.mars)

10. Slik går det når innkjøpsavdelingen ikke koples inn i kommunens anskaffelser
Kommunalteknikk-folkene i Rælingen kommune laget rammeavtale uten kontakt med innkjøpsavdelingen. Det gikk aldeles galt – med lovbrudd som resultat (Publisert 1.februar)

11. Direkte anskaffelse fra en leverandør – terskelverdien på 1,1 millioner kroner
Av avdelingsdirektør innkjøp/juridisk i Undervisningsbygg i Oslo kommune, Terje Stepaschko (Publisert 3.oktober 2017)

12. Fagforbundet har rett om frykten for innkjøpsfeil
Gunnar Gjellan, anskaffelses- og kontraktsrådgiver (Publisert 16.mars)

13. Dette skal DFØs anskaffelsesfolk jobbe med i 2022
Digitalisering, arbeidslivskriminalitet, oppdeling av kontrakter, grønne anskaffelser og økt gevinstrealisering er overskriftene på årets marsjordre fra regjeringen til Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) (Publisert 25. januar)

14. Dagens erstatningsregler er ikke proporsjonale eller bærekraftige
Av KS Advokatene ved Kristine Røed Brun, Beatrice Dankertsen Hennyng, Kristine Vigander og sekretariatsleder KS Innkjøpsforum (KSI), Tanja Huse-Fagerlie (Publisert 28.februar)

15. Brenner under føttene på vaskerigigant – Sykehusinnkjøp vi ha økt konkurranse
Det brenner under føttene på Nor Tekstils dominerende markedsposisjon på området tekstilvask i sykehusene (Publisert 24.februar)

16. Legger forslag til ny anskaffelsesstrategi ut på ekstern høring
Bergen kommune går nye veier på anskaffelsesområdet – legger forslag til ny anskaffelsesstrategi og tilhørende handlingsplan ut på ekstern høring. Det betyr at alle og enhver kan gi sine innspill (Publisert 5.april).

17. Etter het debatthøst på Anbud365 – her er utkast til veiledning om evalueringsmodeller
Etter høstens engasjerende og engasjerte debatt her på Anbud365 om valg og bruk av evalueringsmodeller, lanserer nå Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) et utkast veiledning for valg av slike modeller (Publisert 21.desember 2021)

18. Næringsministeren Nå gjelder det å ha balanserte kontraktsvilkår
Næringsminister Jan Christian Vestre har denne uken sendt brev til samtlige offentlige oppdragsgivere. Der oppfordrer han dem til å opprettholde balanserte kontraktsvilkår (Publisert 1.juni)

19. Om sammenblanding av kvalifikasjonskrav og tildelingskriterier
Av Peter Aadland, advokatfullmektig, CMS Kluge Advokatfirma AS (Publisert 24.januar)

20. Rogalands-anskaffelse ble utstillingsvindu for miljø og menneskerettigheter i EU
Rogalands-kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg er blitt EUs utstillingsvindu for krav til miljø, klima, menneskerettigheter og arbeidsforhold i anskaffelser (Publisert 7.april)

21. Det beste må ikke bli det godes verste fiende for å oppnå miljøgevinst av offentlige anskaffelser
Av assosiert partner Alf Amund Gulsvik, CMS Kluge Advokatfirma (Publisert 8.juni)

22. Vil lette på frykten for å gjøre innkjøpsfeil – angriper erstatningsreglene
– Vi oppfatter at mange kommuner i dag er så redde for å gjøre innkjøpsfeil at det kan forhindre effektive og gode innkjøp, skriver Fagforbundet i et brev til næringsminister Jan Christian Vestre (Publisert 14. februar)

23. Brygger opp til knallhard kamp mellom internasjonale KGV-leverandører – blant disse en norsk
I løpet av få år vil det norske KGV-markedet bli preget av stadig mer krevende offentlige kunder – og av store internasjonale leverandører. En av disse er norske Mercell (Publisert 12.mai)

24. Samfunnsøkonom-rapport Reduser usikkerhet innenfor ratingssystem for leverandører     Fremtredende nordiske samfunnsøkonomer tar i en rapport til orde å innføre et ratingssystem for leverandører til det offentlige som tar hensyn til tidligere leveranser (Publisert 20.januar).

25. Var Start-up for fem år siden, nå kapres stadig nye store offentlige kunder
Ignite Procurement var start-up for fem år siden, nå er gründerbedriften på vei ut av SMB-tilværelsen – de ligger i dag, målt etter antall ansatte, omtrent på snittet for norske bedrifter (Publisert 2. mars).

Bli den første til å kommentere på "Dette er vårens mest leste på Anbud365 2022"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.