Dette er de 25 mest leste artiklene på Anbud365 høsten 2022

Anbud365: En bønn fra oppdragsgiver til leverandørene når tilbud utarbeidesArtikkelforfatteren har satt sammen noen sentrale huskeregler for leverandørene som de kan ta med seg når de former tilbudene sine.

Skriv ut artikkelen

Senioradvokat Malene Reinertsen, Wikborg Rein, skrev sist høst på Anbud365 om hvordan leverandørers prisjusteringer kunne møtes. Det ble høstens mest leste artikkel. Eldste artikkel på listen er helt tilbake fra 2017, ferskeste kom inn på listen selv om publisering skjedde bare få dager før julaften i fjor. 11 av de 25 er innsendte artikler. Tidenes mest leste artikkel på Anbud365 er «Brexit – hvordan påvirkes anskaffelsesfeltet?» fra 23. oktober 2019 av advokat Hanne Camilla Zimmer, Wikborg Rein.

Det er antallet sidevisninger som legges til grunn. I perioden 1. august t.o.m. 31. desember i fjor var det rett i underkant av 340 000 slike fordelt på de 4760 publiserte artiklene siden starten 10. mars i 2016. 385 av artiklene ble publisert sist høst.

I statistikken har vi hoppet over faste poster som «Offentlige anskaffelser: Stort og smått», «Nytt og nyttig fra anskaffelsesretten», «Anskaffelseskaffe» og «Anskaffelsespodden». Hadde de fått delta, ville listen sett ganske annerledes ut! Også faste menypunkter er utelukket. Det samme gjelder omtaler av våre webinarer/seminarer.

Publiseringsdato er å finne i parentesene, og der det ikke dreier seg om høsten 2022 er årstall oppgitt. DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) og Thommessen er begge representert med to artikler på listen.

Egentlig er det urettferdig å sette punktum ved nr. 25. Det kan skape en forestilling om at dette er en eksklusiv samling, noe det i og for seg er, men avstanden til nr. 26 og de som følger deretter er ytterst liten. Om en liten gruppe hadde bestemt seg for å lese en av artiklene rett under topp 25 i julen, kunne listen lett sett noe annerledes ut.

1. Hvordan skal oppdragsgiver forholde seg til prisjusteringer som leverandøren krever underveis i avtaleperioden? Av senioradvokat Malene Reinertsen, Wikborg Rein Advokatfirma (9. november)

2. Nå blir miljøhensyn et «skal-krav» – tre alternativer lanseres. Forslag på høring fra regjeringen (8.desember)

3.  Går for evalueringsmodell som prissetter kvalitet fremfor en poengmodell. DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) i revidert veiledning (29. august)

4. Sykehusinnkjøp tildelte kontrakt, trosset KOFA-anbefaling om å avlyse. Sykehusinnkjøp fulgte ikke Kofas anbefaling om å avlyse (12. oktober)

5. Samfunnsansvar viktigere enn noen gang. Av Jacob M Landsvik, spesialrådgiver, Ressurser på avveie AS (21.september)

6. Ekstraordinære kostnader kan gi grunnlag for prisjusteringer i offentlige kontrakter. Av advokat og partner Karen Anne Rekkedal og advokat Ellev Sandtrøen, advokatfirmaet Selmer AS (27.september)

7. Deltakere i en prekvalifisering fikk hverken innsyn eller klageadgang. Anbudskonkurranse i Trondheim kommune (15. august)

8. Få leverandører på norsk marked, fant fremtidsrettet innkjøpsløsning i utlandet. Vy gikk til utlandet for å skaffe seg fremtidsrettet innkjøpsløsning (15.oktober)

9. Urolig verdensbilde og endringer i kontrakter – dette er handlingsrommet. Av Wenche Sædal, partner, Nora Elisabeth Lovén, senior associate, og Espen Randen, associate, alle Thommessen (26.september)

10. Flage Maskin – Høyesterett med nytt prinsipp? Av Harald Alfsen, advokat/partner i Stiegler Advokatfirma AS (17.oktober)

11. Habilitetskrøll for Sykehusinnkjøp, tar grep. Sykehusinnkjøp vil se på egner rutiner for habilitetsvurdering (21.november)

12. Fra forskningen: Konkurranseprinsippet er dødt. Av Trygve Harlem Losnedahl, doktorgradsstipendiat, Senter for europarett, UiO (Universitetet i Oslo) (20.oktober)

13. Å innføre en plikt til å vekte miljø 40 % er politisk salgbart, men er det riktig? Av Tonje Platou, advokatfullmektig, CMS Kluge Advokatfirma (31. august)

14. Tingretten: Helseforetak må punge ut med nær 48 mill etter vesentlig endring. Østre Innlandet tingrett: Felles anskaffelse Helse Sør-Øst og Helse Bergen (8. august)

15. Direkte anskaffelse fra én leverandør under terskelverdien på 1.1 millioner kroner. Av avdelingsleder juridisk og anskaffelser Terje Stepaschko, Oslobygg KF, Terje Stepaschko (3. oktober 2017)

16. Hva er greia med disse kontraktene? Av Tore Magler Wiggen, konsulent/kontrakter og anskaffelser/Dynabyte Consulting AS (14.november)

17. Dette er vårens mest leste på Anbud365 2022 (2.august)

18. Seks av 20 fortsatt uten rutiner for etterlevelse av 14 år gammel kontraktforskrift. Undersøkelse/Riksrevisjonen (2. november)

19. Knusende revisjonsdom – kjøpte for 300 mill på utløpte rammeavtaler. Tromsø kommune/forvaltningsrevisjon (15.desember)

20. Kvalifisert eller ikke kvalifisert – det er spørsmålet. Av Peter Aadland, advokatfullmektig, CMS Kluge Advokatfirma AS (11.oktober)

21. Offentlige anskaffelser og seriøsitet: Sier en ting, gjør noe annet. Deloitte i en evaluering av offentlige anskaffelser og seriøsitet. (3. august)

22. Offensiv DFØ-sjef: Legger full kraft i arbeidet med bærekraft-verktøy for innkjøpere. Divisjonsdirektør Dag Strømsnes i Anskaffelsesdivisjonen i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) i samtale med Anbud365 (28.september)

23. Ny standard gir veiledning for integritet og ansvarlighet i offentlige anskaffelser. Standarden NS-EN 17687 Offentlig anskaffelse – Integritet og ansvarlighet – Krav og veiledning gir innkjøpsorganisasjoner veiledning (15.september)

24. Dynamisk innkjøpsordning: Ikke alle bryr seg om at muntlig er forbudt. En sjekk Anbud365 gjorde på Doffin (17.oktober)

25. Er seriøsitetskrav i strid med EU/EØS-retten? Av Wenche Sædal (partner), Åse Rieber-Mohn (Senior Associate) og Kamran Afzal (Associate) – alle i Thommessen (27.oktober)

Bli den første til å kommentere på "Dette er de 25 mest leste artiklene på Anbud365 høsten 2022"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.